Fietsers en wandelaars

Fietsen
Voor de ware fietsliefhebber is Drenthe ´de provincie´ waar je moet zijn. Fietsen zo ver en lang je maar wilt, over meer dan 1700 km aan fietspaden. U komt door pittoreske dorpjes, door zandlandschappen en veengebieden, u fietst naar de leukste dagjes uit, evenementen maar ook naar rust en voor degene die dat wil avontuur. In onze B & B zijn verschillende van deze fietsroutes aanwezig en kunt u in alle rust een keuze maken.

Wandelen
In de buurt van Orvelte treft u hele verschillende landschappen aan: Zand, bossen, heidevelden en veengebieden. Met andere woorden, een prachtig gebied om al wandelend te leren kennen. Niet voor niets loopt de route van het Pieterpad op ongeveer 3 km langs Orvelte en kronkelt het Drenthepad zich door het dorp op weg naar de eindbestemming. Als u gebruik wilt maken van deze uitnodiging, liggen er in onze B & B verschillende wandelroutes voor u klaar.

Orvelte

De B&B ligt in de kern van het monumentendorp Orvelte, met haar prachtige rietgedekte boerderijen, waar per jaar tienduizenden bezoekers op af komen. In het hart van het dorp vinden met enige regelmaat bijzondere evenementen, themadagen en speciale markten plaats.

Voor de wandelaars is er het Drenthepad en op 2 km afstand van ons ligt het Pieterpad. Voor degenen die graag fietsen zijn er diverse routes uitgestippeld.

Orvelte ligt centraal tussen de plaatsen Assen, Emmen en Hoogeveen, alle drie op een afstand van zo’n 20 km. Op 2 km afstand ligt het toeristische dorp Westerbork met allerlei voorzieningen, zoals winkels, openlucht zwembad en andere faciliteiten.

Om Orvelte heen liggen nog vele andere karakteristieke dorpen en dorpjes. Ook een bezoek waard zijn Dierenpark Emmen, het Herinneringscentrum Westerbork, Openlucht Museum Ellert en Brammert, en er zijn nog talloze andere te ondernemen activiteiten.